+40 374 885 692
gestionarea corecta a deseurilor
redu risipa

REDU RISIPA

Cumpără strict cât consumi.

Redu risipa și supraîncărcarea inutilă a pubelelor

Evităm generarea de deseuri suplimentare prin cumpărături echilibrate şi consum raţional! Reducem astfel cantitatea depozitată în pubelă! 

REPARTIZEAZĂ CORECT

Depozitează strict deșeurile permise în recipientele negre, galbene și verzi.

DEȘEURILE INTERZISE ÎN SAU LÂNGĂ PUBELE:

Nu depozităm alte tipuri de deșeuri: deşeurile voluminoase şi periculose, deşeurile vegetale mari şi deşeurile din construcţii şi demolări sunt INTERZISE a se depozita în sau lângă recipientele de colectare.

repartizeaza corect
pubela neagra

Recipientele care nu respectă regulile de colectare separată a deșeurilor nu vor fi ridicate.

sunt deşeurile nevalorificabile colectate separat, inclusiv cele rezultate în urma proceselor de tratare, altele decât deseurile reciclabile

sunt deşeuri care suferă descompuneri anaerobe sau aerobe, cum ar fi deşeurile alimentare ori de grădină, şi care pot fi valorificate material.

REȚINE CE SE DEPOZITEAZĂ ÎN PUBELA NEAGRĂ

PUBELA NEAGRĂ = DOAR DEȘEURI MENAJERE ȘI BIODEGRADABILE ( deșeuri care nu pot fi reciclate precum scutece, zaț de cafea, șervețele umede, mucuri de țigară etc. și resturi alimentare/deșeuri din gradinărit).

În pubela neagră depozităm numai deșeuri reziduale și deșeuri biodegradabile. Nu este permisă depozitarea niciunui alt tip de deșeu în această pubelă (interzis ALTE CATEGORII DE DESEURI cum sunt deșeuri vegetale mari, deșeuri din construcții și reamenajări, deșeuri voluminoase sau periculoase, reciclabile, deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice).

Gospodăriile din zona rurală sau din zona urbană care dispun de curte pot composta deșeurile biodegradabile, fără a le mai depozita în pubela neagră, utilizând compostoarele care au fost distribuite în mediul rural prin primării, iar cetăţenii din mediul urban le pot achiziţiona contra cost din magazine.  Compostul se poate utiliza ca îngrășământ natural.

Compostarea deșeurilor biodegradabile reduce considerabil volumul deșeurilor menajere colectate din pubela neagră.

separarea deseurilor reciclabile

Recipientele care nu respectă regulile de colectare separată a deșeurilor nu vor fi ridicate.​​

hârtie, carton, plastic, metal, lemn mărunțit.

sticlă: ambalaje de la băuturi răcoritoare, alcoolice sau borcane

RESPECTĂ SEPARAREA OBLIGATORIE A DEȘEURILOR RECICLABILE

Colectăm separat deşeurile reciclabile (cerinţă legală). Doar prin separarea și depozitarea corectă a deșeurilor reciclabile vom putea proteja mediul înconjurător de exploatarea iraţională a resurselor limitate. Materialele reciclabile vor trece prin procese tehnologice complexe si ajung materie prima pentru produse si ambalaje noi.

Nu arunca nici un deșeu reciclabil în pubela neagră, folosește recipientele dedicate!

Care sunt deşeurile reciclabile:

Echipele de colectare pot refuza colectarea recipientului dacă nu sunt respectate regulile de colectare separată a deșeurilor.

nu depozitati deseuri langa pubela

Depozitarea deșeurilor LÂNGĂ pubele nu este permisă.

REAMINTEȘTE-ȚI SĂ NU DEPOZITEZI DEȘEURILE LÂNGĂ PUBELE

Ești sigur că ai depozitat doar deșeuri menajere și ai colectat separat? Nu uita să strivești sau să pliezi ambalajele pentru a economisi volumul recipientului. 

Respectăm volumul unui singur recipient pentru fiecare gospodărie, respectiv o pubelă neagră sau un sac sau o pubelă galbenă (deşeuri reciclabile) la intervalele de colectare anunţate.  Este interzisă  depozitarea deşeurilor lângă recipiente.

 

RESPECTĂ DISTANȚA SOCIALĂ

Chiar şi după relaxarea condiţiilor restrictive, în vederea prevenirii răspândirii COVID-, se vor respecta măsurile de distanţare socială şi NU se va intra în contact cu angajaţii RETIM.

Păstrează distanța socială față de operatorii de colectare.

Pentru a fi în contact cu noi, folosește platformele de comunicare online www.retim.ro, pagina oficială de facebook și Call Center +40 374 885 692

distantare sociala retim
factura online

REMUNEREZĂ LA TIMP

Plătim la timp factura de salubrizare – absolut necesar pentru continuitatea serviciului. RETIM a pus la dispoziția utilizatorilor platforme online de gestionarea și plată a facturilor prin “Contul Meu” sau prin activarea facturii electronice „e-factura” cu trimitere pe email, care poate fi achitată prin transfer bancar.

Ai la dispoziție o multitudine de modalități de plată a facturii RETIM. Îți recomandăm folosirea aplicație Contul Meu direct pe site-ul www.retim.rodar poți plăti ușor și online cu cardul, în numerar, prin sisteme de plată rapidă etc.

Toate modalitățile de plată le găsești aici: www.retim.ro/utile/modalitati-de-plata

REPETĂ LEGAREA SACILOR DE FIECARE DATĂ

Respectăm regulile de igienă și de depozitare în recipiente: toate deșeurile reziduale se introduc în saci care se leagă şi se depun în pubela neagră; 

Deșeurile menajere NU se depun direct în pubela neagră, ci în saci care se închid/se leagă înainte de a fi depuși în recipient. 

 La fel, sacii galbeni, în care se colectează deşeurile reciclabile, se leagă înainte de a fi predaţi operatorului.

Respectaţi şi regulile specifice emise de autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus!

sacii galbeni
evita amenzile

RENUNȚĂ LA OBICEIURILE GREȘITE

Nu abandonăm deşeuri și nu depozităm în alte recipiente decât cele proprii. Aceste acțiuni sunt ilegale și vor fi sancționate de Poliția si administratiile locale.

Nu riscați sancționarea de către Poliția Locală și administrațiile locale!

REGÂNDEȘTE DEPOZITAREA DEȘEURILOR VOLUMINOASE ȘI PERICULOASE

Deșeurile voluminoase și periculoase trebuie păstrate în gospodărie până la depunerea lor în containere speciale în cadrul campaniilor trimestriale de colectare, care vor fi anunțate în prealabil sau în centre organizate de către primăriile judeţului Timiş.

Cetăţenii municipiului Timişoara pot preda cu titlu gratuit într-o cantitate limitată deşeuri din construcţii şi demolari, deşeuri vegetale şi deşeuri voluminoase la unul din cele patru centre de colectare pe care RETIM le-a deschis în colaborare cu Primăria Timişoara:

RETIM

Informații, sugestii și reclamații

Pentru orice intrebare sau informatie, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati, prin metodele de mai jos.

RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, email contact@retim.ro si pagina oficială de FacebookDe asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.