+40 374 885 692
RETIM

Întrebări frecvente și răspunsuri

AVEŢI PUBELE DETERIORATE? SCHIMBAŢI-LE!

Deoarece mai sunt situaţii în care, în special asociaţiile de proprietari / locatari, dar şi persoanele fizice deţin pubele deteriorate, necorespunzătoare colectării deşeurilor, aducem la cunoştinţa cetăţenilor faptul că pot beneficia gratuit de schimbarea recipientelor deteriorate. Pentru aceasta este necesar ca administratorii asociaţiilor de proprietari / locatari sau persoanele fizice să se adreseze în scris cu o cerere la Biroul contractare, Str. Gh. Lazăr nr. 24, parter. Urmare a acestei solicitări clientul va primi în comodat recipientul, pe care îl va ridica de la punctul de distribuție situat pe Calea Torontalului nr. 94, iar recipientul deteriorat va fi ridicat de angajaţii noştri, după ce a fost golit și igienizat în prealabil.

REGULI DE COLECTARE A DEȘEURILOR RECICLABILE

Pentru a optimiza capacitatea recipientelor de colectare (pubele / saci) a deşeurilor reciclabile, cutiile de carton, PET-urile, cutiile de suc sau de bere trebuie presate şi strivite. De asemenea, hârtia este bine să fie legată în pachete. Deşeurile depuse trebuie să nu fie compromise, adică să nu conţină substanţe uleioase, detergenţi, lacuri, vopsele, medicamente, seringi, baterii, acumulatori, precum şi resturi alimentare, frunze sau crengi.

CE TREBUIE SĂ DEPUNEȚI ÎN SACII GALBENI?

Sacii galbeni sunt distribuiți în zonele de case din mediul urban și rural, și trebuie să conțină, la fel ca pubelele galbene, PET-uri strivite sau fără dopul pus, hârtie curată (nu unsă cu ulei, untură, sânge, etc.), ambalaje de carton strivite, cutii de bere sau de suc strivite, cofraje de ouă ne compromise de ouă sparte, sticle clătite în prealabil cu apă. Sacii nu trebuie să conțină ambalaje rămase de la carne și produse din carne sau PET-uri care au conținut ulei, lapte sau alte asemenea produse. Sacii trebuie scoși în faţa casei în aceleași zile în care este programată colectarea deșeurilor menajere. Dacă, din diverse motive, proprietarii nu își mai găsesc sacii, cetățenii sunt rugați să semnaleze această situație fie pe site, la pagina Sesizări, fie telefonic la Call Center.

Inapoi la Utile