+40 374 885 692

Anunț important pentru locuitorii din satele din Zona 1 Alba. Toate informațiile necesare pentru a beneficia fără întrerupere de serviciul de salubrizare

Începând cu data de 01 decembrie 2021, localitățile Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalț, Stremț, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sântimbru, Râmeț, Rădești, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopârta, Fărău, Noșlac, Lunca Mureșului, Unirea vor avea un nou operator de colectare și transport al deșeurilor. În articolul următorul sunt prezentate toate informațiile necesare cetățenilor pentru ca aceștia să beneficieze fără întrerupere de serviciul de salubrizare

  1. Se distribuie pubele noi

Pubelele negre de 120 de litri destinate colectării deșeurilor reziduale au fost distribuite către toate primăriile,  care le vor împărți mai departe cetățenilor.  Aceste pubele au cip de identificare și un autocolant cu însemnele RER Vest. Fiecare cetățean  va păstrat recipientul în curtea gospodăriei, fiind scos la stradă doar în ziua de colectare anunțată.

  1. Care este frecvența de colectare a deșeurilor

Se vor realiza următoarele colectări:

  • 1 colectare SĂPTĂMÂNALĂ pubela neagră destinată deșeurilor reziduale. Pubela se va ridica din fața porții.
  • Deșeurile reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, ambalaje de sticlă se duc prin aport voluntar la containerele stradale din localitate. Nu contează ziua în care cetățenii depozitează aceste deșeuri la containere, acestea sunt ridicate periodic de către operator.

Graficele de colectare pentru zona de case sunt disponibile mai jos și la următoarele link-uri https://rervest.ro/utile/zona-alba/  , www.retim.ro/Alba și pe pagina oficială de Facebook – Asocierea RER Vest-RETIM

3. Respectați colectarea separată a deșeurilor! Nu le amestecați și nu le depozitați în amestec!

În același timp, operatorul de salubrizare solicită tuturor cetățenilor să respecte regulile colectării separate a deșeurilor, acestea fiind o obligație legală, conform OUG 92/2021. Există câteva reguli simple, ușor de aplicat care sunt enumerate mai jos:

Ghidul complet al colectării separate poate fi vizualizat și/sau descărcat de pe site-ul https://rervest.ro/utile/zona-alba/  și www.retim.ro/Alba  . 

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro  și sesizari.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 ,  de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

INAPOI LA STIRI