+40 374 885 692

Măsuri de prevenire a incendiilor și recomandări pentru gestionarea deșeurilor iarna

  • RETIM alertează asupra riscurilor incendiilor cauzate de depozitarea necorespunzătoare a cenușei cu jar și a deșeurilor periculoase.
  • Compania reamintește cetățenilor regulile corecte de depozitare a cenușei și deșeurilor periculoase, precum și interzicerea depozitării țigaretelor electronice și dispozitivelor de vapat în recipienții de colectare.
  • RETIM subliniază importanța precauției în utilizarea artificiilor și materialelor pirotehnice, mai ales în apropierea obiectelor ușor inflamabile.

Prevenirea incendiilor și gestionarea corectă a deșeurilor

RETIM Ecologic Service S.A. atrage atenția asupra unui incident recent în care o autogunoieră a luat foc din cauza depozitării necorespunzătoare a cenușei cu jar. Această situație periculoasă subliniază necesitatea respectării unor măsuri stricte de precauție în gestionarea deșeurilor.

Măsuri de siguranță:

  1. Depozitarea corectă a cenușei și jăraticului.

Cenușa cu jar trebuie depozitată în recipienți speciali, neinflamabili și acoperiți, până la stingerea și răcirea completă a acesteia.

  • Interzicerea depozitării țigaretelor electronice și dispozitivelor de vapat.

Este strict interzisă depozitarea acestor obiecte în recipienții de colectare a deșeurilor menajere, pentru a evita riscurile de incendiu.

  • Utilizarea prudentă a materialelor pirotehnice.

RETIM recomandă evitarea utilizării artificiilor și materialelor pirotehnice în apropierea obiectelor ușor inflamabile sau a aparatelor electrice.

Recomandări pentru utilizatorii serviciului de salubritate:

  • Respectați cu strictețe a regulilor de depozitare a deșeurilor;
  • Evitați utilizarea artificiilor, a petardelor sau a oricăror materiale pirotehnice în preajma obiectelor ușor inflamabile sau a aparatelor sub tensiune, care pot genera un incediu;
  • Contactați operatorul RETIM pentru orice nelămuriri sau întrebări legate de colectarea deșeurilor.

Contact

Pentru orice întrebări sau sesizări legate de colectarea deșeurilor, RETIM poate fi contactată prin Call Center la numărul de telefon +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00–19:00sau prin email la contractare@retim.ro.

Despre RETIM

Înființată în 1997, RETIM Ecologic Service S.A. are o experiență și dotare tehnică semnificativă pentru a presta servicii de salubrizare eficiente, respectând un sistem de management integrat a gestionării deșeurilor la standardele europene în județul Arad​​​​.

RETIM face parte din RER Ecologic Group. Compania a fost înființată în anul 1994 de concernul german RWE, ce desfășoară activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării. Grupul RER mai deține și companiile: REBU, RERVEST, RER Sud, RER Brăila, RER Servicii și RER DATA, iar în prezent are aproximativ 3.000 de angajați.

INAPOI LA STIRI