+40 374 885 692

VÂNĂTOAREA DE COMORI RECICLABILE

Regulament concurs

 

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI

1 Iunie 2023, Dumbrăvița – Timiș

 

Cu ocazia „Ziua Internațională a Copilului” se va organiza în data de 1 iunie, în Parcul Central din Dumbrăvița o „Vânătoare de comori reciclabile”. 

Acest este un concurs adresat tuturor copiilor dornici de a descoperii comorile reciclării, cu vârsta cuprinsă între 03 – 18 ani, cu domiciliul în Dumbrăvița sau în alte zone în care operează compania RETIM Ecologic Service SA.

 

Nu au dreptul să participe angajaţii RETIM şi ADID TIMIȘ.

De asemenea, rudele de până la gradul al II-lea din cadrul organizatoriilor RETIM si ADID TIMIȘ, nu au dreptul să participe la acest concurs.

 

Concursul va avea 2 etape, prima etapă va fi „Vânătoarea de comori”, a doua etapă va fi „Quizizz”.

 

Prima etapă

Concurenții de la Start (Cortul RETIM & ADID TIMIȘ) vor primii o hartă cu Parcul Central Dumbrăvița, după care se vor ghida pe tot parcursul vânătoarei, pentru a ajunge la toate cele 4 puncte de vânătoare: Fântâna de Sticlă, Omul de Plastic, Omul de Tinichea și Castelul de Hârtie. Aceștia vor trebui să colecteze anumite tipuri de deșeuri plasate în 4 puncte separate din Parcul Central Dumbrăvița, mai apoi să le aducă la cortul RETIM & ADID TIMIȘ și să le depoziteze corespunzător în pubelele amplasate la fața locului. 

 

1.    În pubela (galbenă) sau sacul GALBENĂ vom depozita toate ambalajele din PLASTIC, METAL și HÂRTIE sau CARTON, precum și maculatura. Astfel, cutiile de iaurt, cutiile de lapte, sticlele de plastic (PET) de apă sau alte băuturi răcoritoare, conservele de pește, dozele de sucuri, cutiile în care cumpărăm jucăriile, caietele vechi, toate se vor depozita în PUBELA sau SACUL GALBEN.

 

2.    În recipientul VERDE de pe stradă, asemănătoare unor IGLOO-uri VERZI, vom depozita ambalajele din sticlă precum sticlele de sticlă de la băuturile  răcoritoare și borcane. 

 

3.     În pubela NEAGRĂ vom depozita orice alte resturi din casă care nu intră în categoriile de mai sus. Astfel în pubela NEAGRĂ vom depozita: resturi de carne și pește – gătite sau proaspete; resturi de produse lactate (lapte, smântână, brânză, iaurt, unt, frișcă etc); ouă întregi; grăsimi animale și uleiuri vegetale (în cazul în care nu se colectează separat); excremente ale animalelor de companie; scutece; resturi vegetale din curte tratate cu pesticide; cenușa de la sobă (dacă se ard și cărbuni sau numai lemn); conținutul sacului de la aspirator; mucuri de țigară; veselă din porțelan/sticlă spartă, geamuri sparte; lemn tratat sau vopsit; păr și blană; haine vechi mărunțite din fibre naturale (lână, bumbac, mătase); coji de nucă; hârtie – carton murdar, umed. 

 

A doua etapă      

Concursul continuă cu logarea cu propriile dispozitive/telefoane la website-ul Quizizz. ro și conform următoarelor indicații vor parcurge Quiz-ul:

·      Se va introduce un cod numeric generat la începutul Quiz-ului, cod furnizat de către angajaţii RETIM sau/şi ADID TIMIŞ. După introducerea codului numeric, vor completa câmpul cu nume şi prenume şi vor aştepta validarea intrării în concursul online.

·      Quiz-ul se va desfășura pe 3 nivele de dificultate în funcție de media de vârstă a concurenților:

Ø  cls. 1-4, respectiv 0;

Ø  cls. 5-8;

Ø  cls. 9-12.

·      Include un număr de întrebări între 8 – 14, fiecare întrebare cu câte 4 variante de răspuns, o singură variantă fiind corectă:

Ø  Pentru nivelul „cls. 1-4, respectiv 0”, vor fi 8 întrebări;

Ø  Pentru nivelul „cls. 5-8”, vor fi 10 întrebări;

Ø  Pentru nivelul „cls. 9-12”, vor fi 14 întrebări.

·         Pe ecranul situat în locație vor apărea pe rând fiecare întrebare cu cele 4 variante de răspuns, variantele vor fi prezentate prin diferite imagini reprezentative răspunsului. Participanții vor alege pe propriul dispozitiv/telefon o variantă de răspuns. Pentru fiecare întrebare termenul limită de răspuns este de 20 de secunde. După cele 20 de secunde nu mai este posibilă alegerea unui răspuns la întrebare. Este o singură variantă de răspuns corectă pentru fiecare întrebare. Dacă concurentul alege varianta corectă de răspuns va apărea un chenar verde în jurul răspunsului, dacă alege varianta greșită de răspuns va apărea un chenar roșu, și varianta corectă de răspuns cu verde.

·         La finalizarea fiecărei serii de răspunsuri se afişează clasamentul participanţilor cu numărul de puncte. Punctajul se realizează în momentul în care se răspunde corect şi cât mai rapid. Prin urmare, pentru același răspuns corect un participant care răspunde mai repede primeşte un punctaj mai mare decât un participant care răspunde corect dar mai târziu în cadrul celor 20 de secunde. Răspunsul greşit la întrebare produce 0 puncte. Punctajul intermediar şi cel final este dat de suma punctajelor realizate de răspunsurile la fiecare întrebare.

·         La finalul Quiz-ului se va afişa pe ecran podiumul cu numele participanţilor situaţi pe primele 3 locuri.

  

Toți participanți vor fi premiați, variantele de premii fiind:

·         Set de 6 creioane colorate, personalizate marca RETIM & ADID TIMIȘ;

·         Ascuțitori pe culoarea verde în formă de pubelă, personalizate marca RETIM & ADID TIMIȘ;

·         Bidoane Eco pentru apă, personalizate marca RETIM & ADID TIMIȘ.