+40 374 885 692

RETIM preia serviciul de salubrizare de colectare și transport deșeuri municipale și în comuna Giarmata

Compania RETIM Ecologic Service SA informează locuitorii, societăţile comerciale şi instituţiile publice din comuna Giarmata – localitățile Giarmata și Cerneteaz-,  că din data de 16 decembrie 2020 va prelua efectiv serviciile de colectare şi transport al deşeurilor municipale de la actualul operator. Începând cu data de 7 octombrie 2020, agenţii companiei RETIM vor realiza vizite la domiciliile persoanelor fizice şi la sediile societăţilor comericale pentru întocmirea noilor contracte de salubrizare.

          Comuna Giarmata, cu localităţile Giarmata şi Cerneteaz, va avea de la 16 decembie 2020 un nou operator de salubrizare pentru serviciile de colectare şi transport deşeuri municipale. La termenul respectiv expiră actualul contract de salubrizare şi intră în vigoare pentru localitatea Giarmata prevederile contractului nr. 2303/2017 încheiat între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş şi compania RETIM Ecologic Service SA.

 Pentru a pregăti corespunzător această preluare în perioada imediat următoare se vor realiza activităţi de informare, iar de miercuri, 7 octombrie, va începe prin agenţii de teren ai RETIM activitatea de contractare pentru serviciile de salubrizare destinate persoanelor fizice și agenților economici.

Informaţii importante pentru utilizatorii serviciului de salubrizare din comuna Giarmata:

  • Se vor întocmi prin agenţii de teren contracte noi de salubrizare cu operatorul  RETIM Ecologic Service SA. Există şi posibilitatea completării online a contractelor de salubrizare accesând următorul link: https://retim.ro/contract/contracteonline/create
  • Se va modifica modul de facturare, respectiv facturarea se va face în lei/persoană aferentă fiecărei gospodării.
  • Compania RETIM va pune la dispoziţia utilizatorilor recipiente de 120 de litri pentru colectarea deşeurilor reziduale
  • Se va distribui fiecărui titular de contract o rolă cu 50 de saci galbeni destinaţi colectării deşeurilor reciclabile. Sacul galben are un volum de 120 de litri, iar o rolă de 50 de saci este suficientă pentru aproape doi ani  la o frecvenţa de colectare a deşeurilor reciclabile de o dată la două săptămâni .
  • Ambalajele din sticlă (de la băuturi răcoritoare, alcoolice, borcane) se vor colecta doar în clopotele verzi care vor fi amplasate în puncte importante din comună.
  • Programul de colectare a deşeurilor pentru fiecare adresă va fi comunicat la încheierea contractului.
  • Este obligatorie colectarea separată a deşeurilor! “Ghidul de colectare separată” se poate consulta online la următorul link https://retim.ro/utile/ghid_tm/  

Operatorii serviciului de Call Center RETIM sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

INAPOI LA STIRI