+40 374 885 692

ALBA IULIA. Asocierea RER Vest-RETIM preia serviciul de colectare a deșeurilor municipale din data de 01 decembrie 2021

Începând cu data de 01 decembrie 2021, municipiul Alba Iulia va avea un nou operator de colectare și transport al deșeurilor municipale. Iată ce trebuie să știe toți albaiulienii, astfel încât schimbarea operatorului de salubrizare să se realizeze într-un mod care să nu ii afecteze deloc, iar deșeurile să fie colectate fără întrerupere.

Asigurați-vă că ați încheiat un contract cu noul operator – Asocierea RER Vest-RETIM!

În ultimele trei luni, echipele de contractare au vizitat din poartă în poartă toți clienții din Alba Iulia și au încheiat noile contracte. Cei care nu au fost găsiți la domiciliu, au avut la îndemână alte doua variante – încheiarea contractului la punctul fix din localitate sau încheierea contractului prin aplicația online.

Dacă nu dețineți încă un contract de salubrizare, vă rugăm să îl încheiați de urgență astfel:

 • Veniți la punctul fix situat la adresa Str. Ferdinand nr. 5, care funcționează după orarul Luni- Vineri – 08.00-18.00, Sâmbătă 09.00 – 14.00
 • Accesați Contractarea online aici https://retim.ro/contract/contracteonline

Rețineți! Încheierea contractului pentru colectarea deșeurilor este obligatorie pentru toate gospodăriile.

 1. Se distribuie containere sau pubele noi

În funcție de tipul locuinței:

 • La BLOCURI – din data de 17 noiembrie Asocierea RER Vest-RETIM a început dotarea cu containere negre dedicate deșeurilor reziduale și biodegradabile. Se vor înlocui progresiv containerele actuale, toate cele 122 de puncte de colectare de la blocuri urmând a fi dotate cu cel puțin un container de capacitate de 1100 litri de următoarele culori:
  • NEGRU – pentru deșeuri reziduale și biodegradabile
  • GALBEN –   pentru deșeuri reciclabile din plastic și metal
  • ALBASTRU  – pentru deșeuri reciclabile din hârtie și carton
  • VERDE  – pentru ambalaje din sticlă 
 • La CASE –  distribuirea pubelelor negre de 120 de litri destinate colectării deșeurilor reziduale și a celor biodegradabile a început deja de săptămâna trecută.  Cetățenii primesc în fața porții o europubelă neagră de 120 de litri, care are cip de identificare și un autocolant cu însemnele RER Vest. Aceasta trebuie luată și păstrată în curtea gospodăriei, fiind scoasă la stradă doar în ziua de colectare anunțată. REȚINEȚI! Livrarea unei pubele la adresă se face într-un termen de 7 zile de la încheierea contractului.
 • Locuitorii de la case vor primi odată cu pubela neagră și câte o rolă cu saci galbeni destinați colectării deșeurilor reciclabile – plastic, metal, hârtie și carton. O rolă conține 25 de saci, suficienți pentru un an de colectare. Sacul galben va fi colectat o dată la două săptămâni din fața porții. ATENȚIE! Vor fi colectați doar sacii galbeni RER Vest.
 • Care este frecvența de colectare a deșeurilor

Frecvența de colectare a deșeurilor menajere depinde, la fel, de tipul de locuință.

La BLOCURI – se vor realiza 9 colectări/săptămâmă, astfel:

 • 3 colectări deșeuri reziduale – containerul negru – în zilele de LUNI, JOI și SÂMBĂTĂ
 • 3 colectări deșeuri reciclabile din plastic și metal – containerul galben – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ
 • 3 colectări deșeuri reciclabile din hârtie și carton – containerul albastru – în zilele de MARȚI, JOI și SÂMBĂTĂ

În plus, o data la două săptâmâni în ziua de LUNI se va goli containerul verde care conține ambalaje din sticlă.

La CASE – se vor realiza următoarele colectări:

 • 1 colectare SĂPTĂMÂNALĂ pubela neagră destinată deșeurilor reziduale și celor biodegradabile. Pubela se va ridica din fața porții.
 • 1 colectare LA DOUĂ SĂPTĂMÂNI sacul galben destinat deșeuri reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton. Sacul se va ridica din fața porții.

În plus, o data la două săptâmâni se va goli clopotul verde amplasat stradal care este destinat colectării ambalajelor din sticlă.

Graficele de colectare de la case ordonate pe străzi sunt mai jos și disponibile pentru descărcare pe https://rervest.ro/utile/zona-alba/  și www.retim.ro/Alba .

Excepție: Deșeurile reziduale (recipientele negre) din zona centrală și cele de la unități de alimentație și cazare, piețe agroalimentare, unități sanitare cu paturi, grădinițe și creșe vor fi colectate zilnic.

 • Respectați colectarea separată a deșeurilor! Nu le amestecați și nu le depozitați în amestec!

În același timp, operatorul de salubrizare solicită tuturor cetățenilor să respecte regulile colectării separate a deșeurilor, acestea fiind o obligație legală, conform OUG 92/2021. Există câteva reguli simple, ușor de aplicat care sunt enumerate mai jos:

Ghidul complet al colectării separate poate fi vizualizat și/sau descărcat de pe site-ul https://rervest.ro/utile/zona-alba/  și www.retim.ro/Alba  . 

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro  și sesizari.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 ,  de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

INAPOI LA STIRI