+40 374 885 692

Noul operator de salubrizare vă informează: câte contracte au fost încheiate și câte pubele au fost distribuite la case. PLUS: Cum se colectează corect PLASTICUL și METALUL

Asocierea RER Vest-RETIM este noul operator de salubrizare din data de 01 decembrie 2021 și preia serviciul de colectare și transport al deșeurilor din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, precum și localitățile limitrofe. În cadrul acestui articol este prezentată situația la zi a contractelor încheiate, a pubelelor distribuite la case precum și o regulă de colectare separată.

Contracte semnate și pubele distribuite

Până în data de 25 noiembrie 2021 au fost încheiate 13.877 de contracte la casele din mediul urban din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, iar până astăzi au fost împărțite 8265 de pubele.

LocalitateNumăr contracte încheiatePubele distribuiteProcent distribuire pubele
Alba Iulia6686364955%
Aiud3016170156%
Teiuș151225217%
Ocna Mureș26632663100%

O regulă de colectare pe zi

Unde depozităm ambalajele din plastic și metal?  În mod obligatoriu ambalajele din plastic și metal (PET-uri de la sucuri, apa, pungi si ambalaje din plastic, doze de metal, conserve) se depozitează în containerul galben amplasat stradal în toate zonele de case (urban și rural), respectiv pe platformele de colectare destinate colectării deșeurilor pentru toți cetățenii care locuiesc la blocuri.

Cum trebuie depozitate aceste deșeuri?

Toate ambalajele din plastic trebuie să fie golite de conținut și curate la momentul depozitării pentru a nu contamina restul deșeurilor și pentru că procesul de reciclare să se întâmple. PET-urile trebuie strivite pentru eficientizarea spațiului din container.

Atenție! Nu abandonați ambalajele din plastic sau metal! Plasticul este probabil cea mai folosită materie primă din industria alimentară, drept urmare, este deșeul cu cea mai mare “greutate” atunci când vine vorba de reciclare si ecologie.

________

Ghidul complet de colectare separată pentru blocuri, precum și pentru case îl găsiți aici –https://rervest.ro/utile/zona-alba/  sau  https://retim.ro/alba

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro   și sesizari.alba@rervest.ro  sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 ,  de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

INAPOI LA STIRI